Ramazan ayının manevi atmosferinde ziyaretçilere kapılarını açan sergi, Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2-8 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Bir hafta boyunca yoğun ilgi gören etkinlikte toplam 249 bin 179 kişi sergiyi ziyaret ederek mukaddes emanetleri yakından görme fırsatı buldu.
Hz. Muhammed’e, Ehl-i Beyt’e, sahabelere ve büyük İslam âlimlerine ait çok sayıda mukaddes emanetin aynı çatı altında ziyaretçilerin istifadesine sunulduğu sergide, özel muhafaza alanlarında sergilenen toplam 75 emanet yer aldı. Bilgilendirici içeriklerle desteklenen sergi, ziyaretçilere adeta manevi bir tarih yolculuğu yaşattı.
Sergide başlıca mukaddes emanetler arasında Sakal-ı Şerif ve Saç-ı Şerifler, Nal-ı Şerif, Ter-i Şerif ve Kadem-i Şerifler, Hücre-i Saadet Örtüsü, Osmanlı dönemine ait kırmızı Kâbe örtüsü başta olmak üzere farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ve iç örtüler, Kâbe’nin kilidi ve anahtarı, Hacerü’l-Esved taşı, ayrıca Hira, Arafat, Uhud ve Merve tepelerinden getirilen taşlar yer aldı.
Ziyaretçiler, İslam tarihinin izlerini taşıyan kıymetli emanetleri yakından görerek Ramazan’ın manevi iklimini daha derinden hissetme imkânı buldu.aziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve İslam tarihinin en kıymetli hatıralarını bir araya getiren “Mukaddes Emanetler Sergisi” büyük ilgi görerek on binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
GÜNDEM
28 Temmuz 2026SPOR
28 Temmuz 2026GÜNDEM
28 Temmuz 2026SPOR
28 Temmuz 2026SPOR
28 Temmuz 2026GÜNDEM
28 Temmuz 2026GÜNDEM
28 Temmuz 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7744 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5038 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2841 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1959 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1903 kez okundu