“sEMG Sinyalleri ile Robotik El Kontrolü için Derin Öğrenme Modellerinin Karşılaştırmalı Analizi ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” adlı projenin yürütücüsü, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Özbay’ı makamında kabul etti.
Görüşmede, GAÜN bünyesinde yürütülecek proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar ve projenin bilimsel ile teknolojik katkıları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, ileri robotik sistemler ve yapay zekâ tabanlı uygulamaların, sağlık teknolojileri başta olmak üzere birçok alanda yenilikçi çözümler sunduğunu belirterek, bu tür projelerin üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirdiğini ve ülkenin Ar-Ge kapasitesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Doç. Dr. Serkan Özbay ise proje kapsamında sEMG sinyallerine dayalı olarak geliştirilecek derin öğrenme modelleri ile robotik el kontrolüne yönelik gerçek zamanlı uygulamaların hedeflendiğini belirterek, destekleri ve nazik ev sahipliği dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a teşekkür etti.
GÜNDEM
28 Temmuz 2026SPOR
28 Temmuz 2026GÜNDEM
28 Temmuz 2026SPOR
28 Temmuz 2026SPOR
28 Temmuz 2026GÜNDEM
28 Temmuz 2026GÜNDEM
28 Temmuz 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7744 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5038 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2841 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1959 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1903 kez okundu