Kentte sürdürülebilir kalkınma adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışmalarında akademik tecrübeden yararlanmaya devam ediyor. Yürütülecek süreçlerde gelişimi desteklemek amacıyla Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında karşılıklı ortak çalışmaların devamına ve yeni iş birliklerinin zeminin oluşturulması için karşılıklı iş birliği için yeni protokol imzalandı.
Kurumlar arasında bilim, sanat, kültür, gençlik, spor, bilişim ve basın başta olmak üzere farklı alanlarda teknik, akademik ve bilimsel desteklerin yer alacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda yapılan törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ve kurum yetkilileri katıldı.
“Bilimle hayatın bir araya gelmesi, hayat bilimin, bilim de hayatın içinde olması gerekiyor”
Törende konuşan Başkan Fatma Şahin, mevcut protokollere değinerek, “Çok güzel bir iş birliği için bir aradayız. Daha öncesinde yirmi altı dalda imza atmıştık. Şimdi hocamızla birlikte bunu daha da kuvvetlendirerek güçlendirerek yeni bir imza protokolü için bir aradayız. Bilim, eğitim, spor ve kültür sanat şehri Gaziantep diyoruz. Bilimle hayatın bir araya gelmesi, hayat bilimin, bilim de hayatın içinde olması gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği’nde bu konuda köprü olmak, hayat ve bilimi birleştirmek, lojistik destek vermek için bu imzaları hazırladık” dedi.
“Hem büyükşehir belediyemizin hem üniversitemizin hedefi aynı”
Rektör Sait Mesut Doğan ise birlikte iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Hem Büyükşehir Belediyemizin hem üniversitemizin hedefi aynı. Bu memlekete değer katmak, bu memleketteki zor işleri kolaylaştırmak ve birbirimize katkılar sağlamak. Bu nedenden dolayı üniversitemizin belediyemizle bir arada böyle bir protokol imzalamasını çok önemsiyorum. Biz bu protokol dahilinde veya protokol haricinde şehre değer katacak bütün iyiliklerin yanında destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Aksoy ve Oya Alpay, yaptıkları konuşmalarda ise protokol hakkında detaylar verdi.
GÜNDEM
26 Temmuz 2026SPOR
26 Temmuz 2026GÜNDEM
26 Temmuz 2026SPOR
26 Temmuz 2026SPOR
26 Temmuz 2026GÜNDEM
26 Temmuz 2026GÜNDEM
26 Temmuz 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7744 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5038 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2841 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1959 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1903 kez okundu