Dr. Kaplan, Kalp ve damar hastalıkları, dünyada ve ülkemizde en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer alırken, tedavi yöntemlerinde yaşanan teknolojik gelişmeler hastalara daha konforlu ve güvenli seçenekler sunuyor. Bu yöntemlerden biri olan ilaçlı koroner balonlar, uygun hastalarda stent kullanılmadan damar tıkanıklıklarının tedavi edilmesine imkan sağlıyor” dedi.
“Stent olmadan damar açmak mümkün”
Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Kaplan, ilaçlı koroner balon tedavisinin son yıllarda önemli bir alternatif haline geldiğini belirterek, “Geleneksel yöntemlerde daralan veya tıkanan kalp damarları genellikle stent ile açılıyordu. Ancak her hasta için stent en ideal çözüm olmayabiliyor. İlaçlı koroner balonlar, damarı açarken aynı zamanda damar duvarına özel bir ilacı kısa sürede ve etkili şekilde vererek yeniden daralma riskini azaltıyor. İlaçlı koroner balonlar, klasik balon anjiyoplastiye ek olarak damar duvarına ilaç salınımı yapan özel bir teknolojiye sahip. Bu sayede damar içinde kalıcı bir metal yapı bırakılmadan tedavi gerçekleştirilebiliyor. Özellikle daha önce stent takılmış ve tekrar daralma gelişmiş hastalarda, küçük çaplı damarlarda veya stent yerleştirilmesinin riskli olduğu durumlarda önemli avantajlar sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Kaplan, “Damar içinde yabancı bir cisim bırakılmaması, uzun dönem komplikasyon risklerini azaltabiliyor. Ayrıca bazı hastalarda daha kısa süreli kan sulandırıcı tedavi yeterli olabiliyor. Bu da özellikle kanama riski yüksek hastalar için önemli bir avantaj. Hastanın damar yapısı, darlığın yeri ve özellikleri, ek hastalıkları gibi birçok faktör tedavi seçimini etkiliyor. Bu nedenle doğru yöntemin belirlenmesi için ayrıntılı kardiyolojik değerlendirme büyük önem taşıyor” diye konuştu.
GÜNDEM
19 Temmuz 2026SPOR
19 Temmuz 2026GÜNDEM
19 Temmuz 2026SPOR
19 Temmuz 2026SPOR
19 Temmuz 2026GÜNDEM
19 Temmuz 2026GÜNDEM
19 Temmuz 2026
1
DİYETİSYEN TUĞBA OSANMAZ, DANIŞAN KABULÜNE BAŞLADI
255 kez okundu
2
Op. Dr. Ali Aydoğdu: “Eldeki tendon yaralanmalarında erken müdahale önemli”
150 kez okundu
3
Meme kanseriyle erken teşhis hayat kurtarır
148 kez okundu
4
“Hayatla Ölüm Arasında” Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Travma Sempozyumu Gerçekleştirildi
145 kez okundu
5
Gaziantep’te Örnek Dayanışma: Cansu Karabacak ve Arkadaşlarından Anlamlı Destek
137 kez okundu