Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a gerçekleştireceği resmî ziyaret öncesinde düzenlenen forum, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca T.C. Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil ile iki ülkenin iş insanları iştirak ederken, Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouk programa çevrim içi katılım sağladı.
Forum kapsamında, Türkiye–Mısır iktisadi ve ticari ilişkilerinin güncel görünümü ele alınarak yatırım ve ticaretin geliştirilmesine yönelik işbirliği fırsatları değerlendirildi. Görüşmelerde, Mersin–İskenderiye ile İskenderun–Dimyat Ro-Ro hatları da gündeme alınarak lojistik kapasitenin güçlendirilmesi ve taşımacılık süreçlerinin etkinleştirilmesine ilişkin başlıklar istişare edildi.
Programda ayrıca, TOBB ile Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ve iki ülkenin oda-borsaları arasında; sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik ve inşaat alanlarında işbirliğini geliştirmeye yönelik anlaşmalar imzalandı. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, bu tür platformların karşılıklı ticaretin derinleşmesine katkı sunduğunu belirterek, NTO’nun üyelerinin dış pazarlara erişimini güçlendirecek temas ve çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.
GÜNDEM
06 Haziran 2026SPOR
06 Haziran 2026GÜNDEM
06 Haziran 2026SPOR
06 Haziran 2026SPOR
06 Haziran 2026GÜNDEM
06 Haziran 2026GÜNDEM
06 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7729 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4944 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2821 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1940 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1876 kez okundu