Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üzerinden üç yıl geçmesine rağmen acının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.
Binlerce can kaybının yaşandığı büyük felaketin yıldönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Anma programı, Şehitkamil ilçesi Atatürk Mahallesi’nde, 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe–Mehmet Polat Sitesi’nin bulunduğu alanda gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, deprem şehitleri için dualar edildi. Saygı duruşunun ardından depremde yakınlarını kaybeden aileler gözyaşlarına hâkim olamazken, alanda duygusal anlar yaşandı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler, belediye meclis üyeleri ile deprem şehitlerinin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.
ACISI HALA TAZE
Başkan Umut Yılmaz, deprem felaketinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen acının ilk günkü gibi taze olduğunu vurguladı. Yılmaz, , “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felaket, sadece binaları değil, yüreklerimizi de yıktı. Aradan yıllar geçse de kaybettiğimiz canların acısı hâlâ taze, hâlâ yüreğimizde. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Bizlere düşen en büyük sorumluluk, bu acıları unutmamak ve bir daha yaşanmaması için gerekli dersleri çıkarmaktır. Deprem gerçeğiyle yaşayan bir ülke olarak, dayanıklı şehirler inşa etmek zorundayız” dedi.
Anma programı, dualar ve sessizce yapılan ziyaretlerle sona ererken, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden binlerce vatandaş bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.
GÜNDEM
05 Haziran 2026SPOR
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026SPOR
05 Haziran 2026SPOR
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7727 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4940 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2817 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1936 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1870 kez okundu