Japonya’nın, Suriye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle uzun süredir uyguladığı seyahat uyarısı politikasında yapılan güncelleme ile Gaziantep şehir merkezi, Japon vatandaşları için seyahat edilebilir bölgeler arasına alındı.
Bu gelişme üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tamura Masami’yi ziyaret etti. Ziyarette, alınan karar dolayısıyla duyulan memnuniyet dile getirildi, Japonya tarafına destekleri için teşekkür edildi.
Görüşmede, Gaziantep’in güvenli şehir yapısı, kültürel mirası ve gastronomi başta olmak üzere turizm alanındaki potansiyeli ele alındı. Japon turistlerin Gaziantep’i ziyaret edebilmesinin, iki ülke arasındaki kültürel ve turistik ilişkilere katkı sunması bekleniyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Japonya’dan gelecek ziyaretçiler için şehrin hazır olduğunu ifade ederek, Gaziantep’in tarih, kültür ve mutfak zenginliğiyle Uzak Doğu turizmi için önemli bir destinasyon olduğunu aktardı.
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.
GÜNDEM
15 Haziran 2026SPOR
15 Haziran 2026GÜNDEM
15 Haziran 2026SPOR
15 Haziran 2026SPOR
15 Haziran 2026GÜNDEM
15 Haziran 2026GÜNDEM
15 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7730 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4945 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2825 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1944 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1880 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.