Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen merkez, Türkiye’de devlet destekli olarak, engelli ebeveynlerin sağlıklı çocuklarına eğitim hizmeti sunan ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyor. 280 metrekare kapalı alana sahip merkezde, işitme ve görme engelli ebeveynlere sahip çocukların kişisel gelişimleri destekleniyor, dil ve konuşma becerileri güçlendiriliyor.
Merkez, 2 – 6 yaş aralığındaki çocuklara hizmet veriyor. 60 öğrenci kapasitesine sahip merkezde şu an 25 öğrenci eğitim alırken, 3 öğrenci de ön kayıt aşamasında bulunuyor. Açıldığı günden bu yana ise 4 öğrenci mezun oldu.
Kısa sürede kentteki önemli bir ihtiyaca cevap veren merkezde, verilen eğitimlerle çocukların aidiyet duygularını geliştirmek, toplumsal görünürlüklerini artırmak ve aile içi iletişimlerini güçlendirmek hedefleniyor.
GÜNDEM
05 Haziran 2026SPOR
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026SPOR
05 Haziran 2026SPOR
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7729 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4943 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2821 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1940 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1873 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.