Bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’i ilelebet yaşatma azmimizi bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyoruz.
10 Kasım; bir vedanın değil, bir hatırlayışın ve yeniden dirilişin günüdür. Her yıl bu anlamlı günde, bir milletin kalbi aynı anda susar; ancak bu sessizlikte Atatürk’ün sesi, fikirleri ve idealleri yeniden yankılanır.
Atatürk, yalnızca yaşadığı dönemin değil, tüm çağların lideridir. Çünkü o, geleceği geçmişin gölgesinde değil, bilimin ışığında ve özgür düşüncenin gücünde aramıştır.
“En büyük eserim” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, bir milletin özgürlük ve onur mücadelesinin sembolüdür.
Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ü sadece anmak değil, onun mirasını yaşatmak; aklın, bilimin, adaletin ve vatan sevgisinin ışığında bu kutlu yolda kararlılıkla yürümektir.
Her gencimizin gözlerindeki umut, her çocuğumuzun sesindeki neşe, Atatürk’ün yarınlara duyduğu inancın en güzel yansımalarıdır. Bu emaneti geleceğe en güçlü şekilde taşımak hepimizin görevidir.
Bu duygularla; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin kahramanlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
GÜNDEM
25 Temmuz 2026SPOR
25 Temmuz 2026GÜNDEM
25 Temmuz 2026SPOR
25 Temmuz 2026SPOR
25 Temmuz 2026GÜNDEM
25 Temmuz 2026GÜNDEM
25 Temmuz 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7744 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5038 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2841 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1959 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1903 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.