Bakanlığın inceleme sonrası görüşünü paylaşan Yılmaz, “Kar amacı gütmeyen belediye gezileri seyahat acenteliği değildir. Şehitkamil Belediyesi olarak mahallelilerimizi gezdirmeye devam edeceğiz” dedi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden TÜRSAB’la yaşanan engelleme ve yetki krizine ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuya ilişkin görüşünü paylaştı.TÜRSAB’ın denetim ve engelleme yetkisi yoktur
Yılmaz, TÜRSAB’ın ne rakibi ne de bağlı kuruluşu olduklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB, tamamen ücretsiz düzenlediğimiz Şanlıurfa gezisini durdurmaya kalktı. O gün de söyledik, bu hizmettir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan resmî görüşümüzü aldık. Bakanlık açıkça belirtti. Kâr amacı gütmeyen belediye gezileri seyahat acenteliği değildir. TÜRSAB’ın denetim ya da engelleme yetkisi yoktur. Biz ne TÜRSAB’ın bağlı kuruluşuyuz ne rakibiyiz” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, tek davalarının millete hizmet olduğunu vurgulayarak, Şehitkamil Belediyesi olarak vatandaşları gezdirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
GÜNDEM
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026SPOR
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026GÜNDEM
07 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7729 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4944 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2821 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1940 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1876 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.